Ik wil meer

Op deze pagina vind je enkele partners en projecten die net als wij de link leggen tussen jongeren en politiek. Wil je meer informatie over de verkiezingen van 25 mei of de werking van politiek in het algemeen? Klik op de logo’s en dompel jezelf onder!

SpelOntdek hoe Europa invloed heeft op jouw leven via het nieuwe spel EuroWa!? EuroQuoi!? EuroWa!? EuroQuoi!? werd met de steun van Youth in Action en in opdracht van De Ambrassade, Conseil de la Jeunesse (de Franstalige Jeugdraad) en JEF België ontworpen door het Centrum Informatieve Spelen. Tijdens het spel ontdekken spelers tussen 16 en 26 jaar op een laagdrempelige manier welke impact de Europese Unie op hun leven heeft. Op een speelse en competitieve manier maken jongeren kennis met de uitdagingen waar de EU voor de verkiezingen van 2014 voor staat. Het spel maakt niet enkel Europese politiek en thema’s concreet, maar biedt ook een leuk kader om met een groep jongeren vanuit hun eigen leefwereld in dialoog te gaan over hun prioriteiten voor Europa.

Spelbegeleiding boeken of meer informatie? Mail naar jo.vandewalle@ambrassade.be met informatie over de datum, plek en grootte van de groep waarmee je het spel wil spelen of bel 02/551 13 81.

logo-lyv-EUROPE

Via The League of Young Voters kan jouw stem ook in Europa gehoord worden! Dit Europese initiatief wil jongeren overal in Europa aanmoedigen om hun mening te laten horen naar aanleiding van de Europese verkiezingen. Dat kan door jouw campagneslogan of idee voor Europa te posten op de website van ‘The League of Young Voters’. Je vindt hier ook de hot topics voor jongeren uit andere Europese landen.

Dus post snel jouw Europese wens en like de facebookpagina!

 

banner ifiruledtheworldAls je 18 jaar bent, moet je in ons land voor het eerst gaan stemmen. Dat brengt vaak vragen met zich mee. Op wie moet ik stemmen? Hoe zit ons land precies in elkaar? Wie beslist wat? Maar ook voor je 18 jaar kan je al aan politiek doen. Lees in dit thema hoe je je mening tot bij de minister kan brengen!

new logo stampStampmedia interviewde zeven partijvoorzitters in de aanloop naar het verkiezingsproject. Het resultaat vind je op de site van Stampmedia. Klik op het logo.

 

 

bpol-loxoxoBPolitix. Het grootste bewijs dat jongeren en politiek wél te combineren zijn. Samen met andere jongeren wil BPolitix politiek in Vlaanderen en België ontdekken en probeert het de Homo Politicus in iedereen boven te halen. Onder de slogan “Be young, Be critical” wil BPolitix duidelijk maken dat elke stem telt, ook die van de jongeren. Naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei werkt BPolitix samen met De Ambrassade aan een partijstandpuntenmatrix (nu al het woord van het jaar ;-)). Weldra meer hierover.

Gezocht: helden met een ideeHeldenvanlater

Post tussen 24/2 en 31/3 op www.heldenvanlater.be alle ideeën die je kunt bedenken. Alleen, of samen. Politici, experts en andere jongeren reageren. Spannend! Op 30/4 winnen de bedenkers van de 3 beste ideeën een standbeeld in het Vlaams Parlement en een nieuw avontuur met hun idee!